Tudástár, gyakran ismételt kérdések:

Hová helyezzem a töltőállomást?

A töltőállomást úgy helyezd el, hogy a robotfűnyíró el tudjon indulni minden irányba és bármely irányból könnyen hazatérhessen. Minimum 1 méter szabad hely legyen a töltő állomás körül.

Milyen gyakorisággal nyírja az iMOW® a füvet?

A nyírási tervet a robotfűnyíró telepítéskor magától kiszámítja, amelyet módosíthatsz igényed szerint. Hozzáigazíthatod az öntözőrendszer működéséhez. Megadhatsz aktív és passzív időszakokat, hogy mikor dolgozhat a robotfűnyíró a kertedben. Az iMOW figyeli a heti nyírási tervet és ha kimaradt nyírási idő például esőzés miatt, akkor azt is bepótolja.

Hogyan kerüli ki az iMOW® az akadályokat a kertemben?

Az olyan tereptárgyaknak mint például egy virágágyás, kerti tó a határoló huzal segítségével könnyen kialakíthatunk nyírástól elzárt területeket. A kertben előmaradt tárgyakat, mint például egy kerti grill vagy napozószék az iMOW® az ütközés érzékelő segítségével fogja kikerülni. Ennek jelzésére a robotfűnyíró megfordul és más irányba halad tovább.

Tud az iMOW® az éjszaka folyamán dolgozni?

Igen. Olyan csendes, hogy akár éjjel is dolgozhat.

Mi történik a fű nyesedékkel?

Nyíráskor az iMOW® rendkívül finomra aprítja a nyesedéket, amely a gyepre visszaszórva természetes trágyaként tápanyagot biztosít a folyamatos fű növekedéshez.

Milyen módon végez az iMOW® szegélynyírást?

Azokon a gyepszegélyeken, ahol a szegélykő vagy utacska egy szintben van a gyepfelülettel végig tud haladni az iMOW®. A telepítési utasításban részletes leírás található a határoló huzal elhelyezéséről. A nyírási tervbe pedig be lehet iktatni a rendszeres szegélynyírást. A kiemelkedő szegélyek esetében egy keskeny fűsáv kimarad a nyírásból.

Szeretném ha az iMOW a hátsó kertből átmenne az előkertbe is. Milyen keskeny sávon tud
áthaladni?

Az iMOW® át tud haladni hosszú keskeny átjáró folyosón. A határoló huzalok közötti szükséges távolság minimum 88 cm (RMI 422) illetve 108 cm (RMI 632) Ilyenkor csak a határoló huzal mentén fog a robotfűnyíró füvet nyírni.

Milyen karbantartási feladataim lesznek?

Szükség esetén a lehullott ágakat, nagyméretű gyümölcsöket össze kell gyűjteni, mert ezeken a robotfűnyíró fennakadhat.
A fűnyíró kaszaházát hetente egyszer ellenőrizd, szükség esetén tisztítsd meg.
Fűnyíró kés csere: 200 üzemóránként a fűnyírókést cseréld ki. Erre az iMOW® emlékeztetni fog a kijelzőn megjelenő üzenettel.

Képes a robotfűnyíró egymástól teljesen külön álló területeket lenyírni?

Ha a kerted olyan kialakítású, hogy a robotfűnyíró nem tud magától áthaladni a két gyepfelület között akkor is lehet megoldás. A határoló huzalt úgy kell lefektetni, hogy az két munkaterület egy áramkört alkosson. A robotfűnyírót neked kell átvinned a fő és másodlagos munkaterület között. A másodlagos munkaterületen kézi indítást követően addig nyír az iMOW® amíg az akkumulátor le nem merül. A töltőállomáshoz vissza kell vinni és csatlakoztatni kell a lemerült fűnyírót.